Når det komplekse er let & det lette er komplekst

For nogle mennesker er det komplekse let og det lette bliver svært og komplekst.

De fleste tænker, at det er en gave at være kreativ, innovativ, problemløsende, kvik i pæren, indsigtsfuld, vis, have overblik mv. Og det er helt sikkert en gave at kunne bidrage.

Ofte siger den almindelig logik så også, at så har man også let ved så mange andre ting som f.eks. rutiner, udholdenhed, gå på mod, gøre det rette, handle i hverdagen mv.

Vi mennesker har alle styrker og svagheder, og mange højt begavende slås med det andre har let ved.

Når du kan så meget, kan du vel også…

En del højt begavede slås med mentale udfordringer, fordi det simpelthen er svært at styre alle de tanker og alle de mentale kræfter som et udvidet sind ofte har.

Kort sagt er mange højt begavede ofte i fast ubalance og mange bliver stresset eller lider af andre mentale udfordringer.

Har du stress, så skal du…
Det er god latin i al forebyggelse af mentale overbelastninger at hjælpe hjernen til struktur og rutiner.

Men hvad var det lige den højt begavede var svagest til? Jo, det er rutiner, struktur mv. – specielt når læsset først er væltet.

Hos terapeuten kommer du hjem med en guide med det du så skal. Men da det lette er svært for dig, så magter du muligvis slet ikke at gøre det stressmanden Bjarne Toftegaard og andre prædiker – for det kræver dig så meget, så det stresser dig endnu mere.

Så hjælpen, bliver faktisk det modsatte.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *